Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

partners  GreenWish

GreenWish

Samen met stichting GreenWish geef ik workshops en trainingen aan gemeenten (ambtenaren en raadsleden), zorg- en welzijnsinstellingen, woningcorporaties en andere organisaties die maatschappelijke initiatieven meer tot grondslag van hun handelen willen maken. 
De praktijk staat centraal, de thema's bepalen we op basis van de ambities en dilemma's van de opdrachtgevers. Veel voorkomende thema's zijn houding, werkwijzen, communicatie, financiering, netwerkopbouw en -onderhoud en andere manieren van faciliteren.

Ter gelegenheid van het 10jarig bestaan van Greenwish hebben Maurice Spees van Moving Films en ik samen met een 10tal andere Greenwish-friends dit filmpje cadeau gegeven:

http://www.movingfilms.nl/projects/promo-greenwish-10-jarig-jubileum/

 

Partners

Plan en Aanpak werkt graag en veelvuldig samen met uiteenlopende ondernemers, bedrijven en organisaties.

Opdrachtgevers

  • Plan & Aanpak werkt vooral in de publieke sector, o.a. voor gemeenten, netwerkverbanden, maatschappelijke organisaties, bewonersorganisaties, woningcorporaties, kennisinstituten.

Non nobis solem - niet voor onszelf alleen

'Non nobis solem' is een motto waar ik op vaar in mijn (werk)leven. Ik maak me sterk voor een duurzame samenleving met collectieve en sociale vormen van zorg, energie, economie, wonen. Bijvoorbeeld door het initiatief te nemen voor een lokale energieco√∂peratie en met anderen een broodfonds op te richten. Door uitwisselingen tussen communitybuilders te organiseren, zoals de organisatie van RollingStones