Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

partners  Irma Vroegop/Ik volg je

Irma Vroegop/Ik volg je

Irma Vroegop en ik begeleiden samen workshops en trainingen voor sociale wijkteams, kantelworkshops voor ambtenaren en communities of practice voor veranderaars en voorlopers in het publieke domein. 'Eerst verbinden, dan denken en doen' is een van onze gezamenlijke principes in het werk. Een van onze gezamenlijke opdrachten in 2014 was 'Thuis in de Koornhorst', een bijdrage aan communitybuilding en verbindend werken in een wooncomplex voor ouderen. Op dit moment ondersteunen we jonge initiatiefnemers in Krakeel (11-15 jaar) om hun ideeĆ«n werkelijkheid te laten worden. 

ikvolgje.nl

Partners

Plan en Aanpak werkt graag en veelvuldig samen met uiteenlopende ondernemers, bedrijven en organisaties.

Opdrachtgevers

  • Plan & Aanpak werkt vooral in de publieke sector, o.a. voor gemeenten, netwerkverbanden, maatschappelijke organisaties, bewonersorganisaties, woningcorporaties, kennisinstituten.

Non nobis solem - niet voor onszelf alleen

'Non nobis solem' is een motto waar ik op vaar in mijn (werk)leven. Ik maak me sterk voor een duurzame samenleving met collectieve en sociale vormen van zorg, energie, economie, wonen. Bijvoorbeeld door het initiatief te nemen voor een lokale energiecoƶperatie en met anderen een broodfonds op te richten. Door uitwisselingen tussen communitybuilders te organiseren, zoals de organisatie van RollingStones