Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

partners  Joop Hofman/Rode Wouw

Joop Hofman/Rode Wouw

Met Joop Hofman van Rode Wouw heb ik het Train-de-trainer-programma 'Overheidsparticipatie in de praktijk' in de gemeente Hellendoorn ontwikkeld, georganiseerd en begeleid. Samen organiseren we dat programma ook in andere gemeenten, net als de workshop 'De Kloverij' en een interactieve organisatiescan die de leerbehoeften van een gemeente in beeld brengt op het gebied van overheidsparticipatie.
Een product van ons dat daarbij hoort is de startkaart 'Buitenstebinnen': een placemat met thema's en vragen die helpen bij het doorlichten van de eigen organisatie en om met elkaar in gesprek te gaan over de kracht- en poetsplekken in een organisatie op het gebied van overheidsparticipatie. 
Lees hier de blog van een bewoner van Heemstede die meegedaan heeft aan een startbijeenkomst voor een leergang 'Overheidsparticipatie in de praktijk' voor ambtenaren van de gemeente Heemstede.  

 

www.rodewouw.nl

Partners

Plan en Aanpak werkt graag en veelvuldig samen met uiteenlopende ondernemers, bedrijven en organisaties.

Opdrachtgevers

  • Plan & Aanpak werkt vooral in de publieke sector, o.a. voor gemeenten, netwerkverbanden, maatschappelijke organisaties, bewonersorganisaties, woningcorporaties, kennisinstituten.

Non nobis solem - niet voor onszelf alleen

'Non nobis solem' is een motto waar ik op vaar in mijn (werk)leven. Ik maak me sterk voor een duurzame samenleving met collectieve en sociale vormen van zorg, energie, economie, wonen. Bijvoorbeeld door het initiatief te nemen voor een lokale energieco√∂peratie en met anderen een broodfonds op te richten. Door uitwisselingen tussen communitybuilders te organiseren, zoals de organisatie van RollingStones