Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

Publicaties  5 bouwstenen voor de gemeente als partner

5 bouwstenen voor de gemeente als partner

Veel gemeenten zoeken naar manieren om ruimte te maken voor de kracht en de initiatieven van inwoners en ondernemers. Dat vraagt een andere manier van werken en verantwoorden; die is niet altijd gemakkelijk. Geen reden om het niet te gaan doen. Marije van den Berg, Birgit Oelkers en Marenthe de Bruijne geven vast 5 bouwstenen daarvoor.