Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

Publicaties  Communitybuilding als gemeentelijk kompas (2013)

Communitybuilding als gemeentelijk kompas (2013)

Wat als een gemeente alles wat zij voortaan doet in het teken stelt van community-development, gemeenschapsopbouw? Stel dat dat de nieuwe missie wordt in gemeenteland, de identiteit van de gemeente 3.0.  Zou dat helpen als houvast, geeft dat meer richting en ruimte voor de participatiemaatschappij, de gedachte van de ‘doe-
democratie’?

Stel dat een gemeente de missie van community-development zou omarmen zonder in de valkuil te trappen dat zijzelf degene is die de communities gaat regisseren of spin in het web moet zijn. Hoe ziet dat eruit? Ik heb er eerste gedachten over, geïnspireerd door Jim Diers, Amerikaanse communitybuilder en hoogleraar en andere communitybuilders. Ik hoop dat anderen ermee aan de haal gaan en er hun eigen verhaal van maken. Lees hier meer over 'Wat als..?'.

(Foto met citaat van Margaret Wheatley:http://wearesnook.com/snook/?p=2713)