Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

Publicaties  De 7 PK's van community building

De 7 PK's van community building

Zelfredzame gemeenschappen, gemeenschapszin en gemeenschapskracht zijn ‘hot’. Zeker bij mensen die in een sociaal wijkteam werken. Dan is je opdracht om cliënten in hun eigen kracht te zetten en ga je als ridder van de kwetsbaren op pad. Je werkt je in het zweet om bewoners te activeren en gaat op talentenjacht om de talenten vervolgens ‘te benutten’ voor gemeentelijke programma’s en prestatie-eisen. Je daalt af in de kloven tussen de systeem- en leefwereld, haalt de vraag uit de wijk op met een bakfiets (voor wie ook al weer?) en komt weer bij in werkgroepen over de afstemming tussen informele en formele zorg. En dan heb ik het nog niet eens over het werken aan voorliggende voorzieningen en nulde lijnen.

Je kunt het ook anders doen. Je kunt besluiten om daarvoor te bedanken. Bedanken voor het werken met cliënten en het opsporen van kwetsbaren, voor het werken aan voorliggende voorzieningen en nulde lijnen, voor het ophalen van talenten. Je kunt de prestatie-eisen gewoon aan je laars lappen en ophouden om bewoners te activeren en op te laden alsof het Duracel-konijnen zijn. Hoe? Dat lees je hier