Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

Publicaties  Frisse wind in de wijk! 

Frisse wind in de wijk! 

Een nieuwe visie op wijkgericht werken in Zevenaar

7Zebra’s, VIP-bus en Qrne hebben bij bewoners, gemeente en maatschappelijke ondernemers van Zevenaar de dromen, plannen en initiatieven voor wonen en samenwerken in de wijken opgehaald. Hoe dat in z'n werk ging? Daarover vertelt dit prachtige magazine Frisse wind in de wijk! Ook het eindresultaat van de gezamenlijke verkenning is daarin opgenomen: een nieuwe gedurfde route voor wijkgericht werken voor alle wijkpartners, die in 2 pagina's is uitgestippeld. Een route die veel ruimte laat voor initiatiefrijke bewoners en voor nieuwe verbanden, netwerken en werkwijzen in wijken en buurten. Vanuit de 7Zebra's hebben Boukje Keijzer en ik dit proces begeleid, in samenwerking met de VIP-bus.