Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

Publicaties  Handelingsvaardigheden van ruimtemakers voor maatschappelijke initiatieven

Handelingsvaardigheden van ruimtemakers voor maatschappelijke initiatieven

Samen met Joop Hofman begeleid ik een train-de-trainer-programma over ‘Overheidsparticipatie in de praktijk’. Met de trainingsdeelnemers hebben we een reeks handelingsvaardigheden geformuleerd, die professionele ruimtemakers van maatschappelijke initiatieven’ typeren.

De handelingsvaardigheden staan voor een bepaalde opvatting en cultuur: die van de persoonlijke veranderkracht, het mogelijk maken, samen ervoor gaan, durven loslaten zonder dingen zomaar over de schutting gooien. Maar ze staan ook voor een bepaalde moraal, moed en heel eenvoudig: voor bepaalde omgangsvormen.