Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

Publicaties  Het DNA van overheidsparticipatie

Het DNA van overheidsparticipatie

Waaruit bestaat overheidsparticipatie eigenlijk? Wat zijn de kernelementen ervan als je overheidsparticipatie niet als een van de stappen op de participatieladder beschouwt, maar als drager van een andere overheidscultuur, als pijler bij het nieuw organiseren van publieke taken? Die vraag kwam aan bod in het train-de-trainer-programma over ‘Overheidsparticipatie in de praktijk’ dat ik samen met Joop Hofman in de gemeente Hellendoorn organiseer. Uitkomst van de zoektocht zijn 13 moleculen die kenmerkend zijn voor Overheidsparticipatie in de praktijk.

DNA overheidsparticipatie, maart 2013.pdf